Tento speciální výrobek se získává z moštu vyrobeného z hroznů odrůd Trebbiano a Lambrusco, které se pěstují v oblasti italské Modeny. Právě v okolí Modeny plodí vinná réva Trebbiano a Lambrusco již odpradávna hrozny proslulé svou vynikající kvalitou. Sudy, v nichž balzamikový ocet vyzrává, se v Modeně neskladují ve sklepích, ale v podkroví. Kvalitu výrobku ověřuje Italské konsorcium pro balzamikový ocet z Modeny a kontrolní úřad Cermet, o čemž svědčí oficiální červená známka umístěná na hrdle láhve.
Vlastnosti
- Certifikován Italským konsorciem pro balzamikový ocet z Modeny a kontrolním úřadem Cermet.
- Používají se pouze hrozny odrůd Trebbiano a Lambrusco z okolí Modeny.
- Vyzrává v dubových sudech, které mu dodávají intenzivní ovocné aroma a znamenitou sladkokyselou příchuť.
- Kyselost 6 %.